ASSEMBLEA CORNELLÀ: MANIFEST 1 DE MAIG

Imagen

Companys i companyes, 
Gràcies per ser aquí, per unir-vos a aquesta celebració reivindicativa de l’1 de maig, dia del treballador i la treballadora.

Per fer una mica de memòria dir-vos que, el Primer de maig es celebra des de l’any 1889 quan el congrés socialista celebrat a París decidí fixar aquesta data en homenatge als màrtirs de Chicago, uns treballadors que van ser condemnats a mort i executats arrel de la seva participació en la manifestació pacífica en la qual reivindicaven la jornada laboral de 8 hores.

Tradicionalment, almenys els darrers anys, aquesta ha estat una jornada de celebració pels drets laborals aconseguits gràcies a la lluita de treballadors i treballadores d’arreu del món però avui, 1 de maig de 2012, avui ens trobem i ens manifestem no per celebrar res, sinó per reivindicar tots aquests drets que ens estan robant.

Durant els últims anys, estem assistint a una degradació insostenible de les condicions de treball, situació que s’ha agreujat de manera alarmant amb amb l’última reforma laboral de l’executiu.

Sabíeu que:
A Catalunya hi ha gairebé un 50% d’atur juvenil.
Aquests joves poden “patir” un contracte de pràctiques fins que tinguin 30 anys.
Actualment, la majoria de joves i menys joves que treballen, ho fan subcontractats i poden ser despatxats de manera fulminant i no tenen dret a sindicar-se.
Si falteu 9 dies a la feina durant 2 mesos, us poden fer fora encara que les faltes siguin justificades. Això inclou les baixes per malaltia i les baixes laborals. Si esteu malalts, teniu molts números per perdre la feina!
Si teniu fills, el pare ja no podrà gaudir del permís de paternitat i la mare veurà reduït el seu permís per lactància.
El mercat laboral exclou brutalment les persones més grans i les condemna a l’atur permanent. No existeixen polítiques per part de les institucions per pal·liar aquesta problemàtica.

Davant aquesta situació, alguns polítics catalans recomanen als joves a emigrar a Londres a servir cafès, aquesta és la seva solució!!

I a Cornellà, com estem? A la nostra ciutat, el percentatge d’aturats arriba al 20%.
I, novament, la solució que ofereixen els governants de la nostra ciutat, és un complex lúdico-festiu anomenat Eurovegas que, més que feina, ens durà maldecaps i problemes a Cornellà i ens privarà d’un dels únics espais verds i de lleure que ens queden. Aquest és el model de ciutat que ens volen imposar però, és el que volem els cornellanencs i cornellanenques? Evidentment que NO!!

Per tot això, l’Acampada Cornellà, dins el moviment 15M, actua com a contrapoder social per lluitar per la recuperació dels drets col·lectius i de les persones. 

I ara, marxem totes juntes cap a la manifestació de Barcelona i recordem que tenim un mes de maig ple de mobilitzacions reivindicatives i que la vostra presència és necessària!

VISCA EL PRIMER DE MAIG! VISCA L’ASSEMBLEA DE CORNELLÀ!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s