Les festes dels indignats

La festa s’acaba però la lluita continua. Aquesta era la proclama de la pancarta que l’assemblea de Cornellà vàrem despenjar a l’avinguda de Salvador Allende després del castell de focs de diumenge. Amb aquesta acció es va posar punt i final a la Festa Major per part dels indignats, però només en va ser una de les que s’han dut a terme durant les festes del Corpus de Cornellà de Llobregat.

Dijous al vespre, coincidint amb el pregó d’obertura, vàrem organitzar una performance sota el balcó de l’Ajuntament perquè tothom sabés que ni les festes poden pal·liar la indignació. Els indignats vam arribar a la plaça, vàrem asseure davant l’ajuntament, esperant que el jove Adrián Rodríguez acabés la seva lectura del pregó. En el moment que va acabar de parlar i era el torn de l’alcalde, Antonio Balmón, quatre pancartes van aparèixer d’entre el públic assegut. La resta dels indignats, equipats amb les disfresses d’ovella vàrem començar el Show de “El pastor mediàtic i el ramat ciutadà”. Un indignat, caracteritzat de Jordi Muxach, va començar a dirigir el ramat d’ovelletes indignades cap a fora de la plaça mentre el senyor alcalde, amb cara de pomes agres, escurçava dràsticament el seu discurs en veure’s superat per una acció pacífica de protesta contra la que no podia fer-hi res.

La següent acció va arribar el dissabte amb el Cercavila. Al seu pas per la Rambla Anselm Clavé, els castellers de Cornellà, van construir un castell des del qual van despenjar una pancarta en favor dels indignats que van poder llegir tots els allà presents. Els indignats som el poble, i com a entitat cultural, els castellers es van sumar a la nostra causa ajudant-nos amb el seu talent. El Cercavila encara no havia finalitzat quan a la plaça Rosa Sensat començava l’estirada de corda de les festes del Toc de Corn. Entre els equips participants n’hi havia dos que destacaven per la seva connotació: el poble i els banquers. Efectivament, aquesta nova performance va enfrontar banquers i ciutadans en una estirada de corda que, després d’alguns intents de frau per part dels banquers, va acabar en victòria del poble indignat. Òbviament, aquests banquers eren membres de l’assemblea caracteritzats per fer arribar un missatge clar a la població: “Junts podem amb ells”.

Durant aquestes festes també destacava l’actuació d’una banda de gran renom com és Mago de Oz, i nosaltres també érem allà. En començar el concert, un grup d’indignats va desplegar una pancarta en la que es podia llegir “Ponte en pie, alza el puño y ven – Asamblea de Cornellà”. En veure-la, la banda la va fer pujar a l’escenari i van dedicar unes paraules de suport al moviment dels indignats que van arrencar els aplaudiments de tots els fans reunits a la Plaça Catalunya. Sí, la nostra Plaça Catalunya, la que fa unes setmanes es va convertir en el símbol de la nostra revolució local.

La tarda de Diumenge, com cada setmana, es va dur a terme la sessió de l’assemblea de Cornellà, aquest cop, al Parc de Can Mercader. Malgrat el canvi de lloc causat per forces majors (Plaça Catalunya estava ocupada per un concert) l’assistència va ser admirable. Després de l’assemblea, com a tancament, vàrem realitzar l’acció final després del castell de focs. Dues fonts de pirotècnia ubicades una a cada banda de la nostra pancarta, van servir per tancar la tongada d’accions de la festa major.

Després d’uns dies tant intensos i carregats de feina i de festa, només en podem fer una valoració molt positiva d’aquestes accions. Molta gent que no ens coneixia ja sap que hi som i on ens pot trobar. Ara, totes aquestes persones, poden venir a col·laborar amb nosaltres i intentar fer, d’aquest, un món millor, perquè s’ha acabat la festa, però com proclamàvem diumenge al vespre: “La lluita continua”.

One response to “Les festes dels indignats

  1. Penjarem alguna foto de les accions quan les tinguem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s