19J. Èxit de la veu del poble.

El 19 de Juny de 2011 quedarà reflectit a la història com el dia en que el procés 15m va aconseguir fer una demostració multitudinària d’intel·ligència col·lectiva. Per primer cop a la història, desenes de milers de ciutadans van ser capaços d’organitzar-se horitzontalment i sense la necessitat de dependre de partits i sindicats. Una manifestació multitudinària sense autobusos subvencionats, ni banderes, ni megàfons, ni pancartes amb consignes pactades.

Aquesta força popular, amb absència de lideratge, demostra que aprèn dia a dia. La capacitat d’autocrítica dels ciutadans no va permetre que es repetiren les situacions violentes del dia 15 de juny. Tot i la desinformació dels grans mitjans de comunicació (primer ens va ignorar i després criminalitzar), la ciutadania va demostrar estar al dia i que no es deixa manipular per principals diaris i cadenes de televisió.  El moviment 15m té les seves arrels en la xarxa i s’ha instal·lat al carrer adaptant els models organitzatius propis del món 2.0. Això fa que els intents de desarticulació del procés 15m siguin inútils.

Ara que fa un mes i escaig que hem abandonat la idea que les coses no poden canviar i després de renovar forces amb la manifestació d’ahir, seguim davant d’una classe política sense intenció de escoltar-nos, ja que això malbarataria els seus privilegis. Mirant al futur la convocatòria d’una vaga general és un dels temes del moment a la xarxa i ben aviat ho serà a les assemblees.

Ahir Cornellà va demostrar el seu esperit de canvi amb creativitat i bon humor. I va deixar clar que aquesta ciutat està decidida a participar activament en la realització d’un canvi social, polític i econòmic. Ara és hora de continuar treballant a nivell local perquè amb l’esforç de tots i totes anem assolint diferents fites, locals i globals, que suposin una millora de les nostres necessitats.

Molta força i endavant!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s